Vabilo: Zaključek akcije Očistimo gore in planine

26. 9. 2014
Planinci skupaj z ekipo Očistimo gore in planine že peto leto zapored skrbimo za to, da ohranjamo našo naravo čisto in neokrnjeno, pri obiskovalcih gora in planin pa povečujemo ekološko ozaveščenost, spoštovanje in ljubezen do okolja.


Vabimo vas, da se nam pridružite na zaključku letošnje akcije Očistimo gore in planine, ki bo v soboto, 11. oktobra 2014, ob 9. uri na terasi Športnega centra Triglav Pokljuka na Rudnem polju. Tam vas bomo opremili s simbolom akcije, ki je biorazgradljiva vrečka za pobiranje odpadkov, ter z majico Očistimo gore in planine. Skupaj se bomo podali na različne lokacije in pokljuško planoto očistili odpadkov.


Mlajše obiskovalce bo spodbujal Kuža Pazi, s pomočjo pustolovske igre Gregorjev geolov pa se bodo zabavali ob iskanju skritega zaklada.


Poskrbljeno bo tudi za topel obrok in čaj, skrbniki koč pa se bodo s svojim »štrudlom« potegovali za laskavi naziv najboljšega planinskega jabolčnega zavitka. Nad strokovno komisijo za izbor bo bdel kuharski mojster Uroš Štefelin. Za glasbo bo skrbela skupina Jararaja, z nami pa bodo tudi številni slovenski biatlonci in drugi vrhunski športniki.


Prosimo vas, da svojo udeležbo potrdite najkasneje do ponedeljka, 6. oktobra 2014, do 12. ure, na e-naslov ocistimo.gore@triglav.si.


Veselimo se vaše družbe in se vidimo na Pokljuki,


ekipa Očistimo gore