7 dobrih: zaključek

10. 1. 2017

Dva meseca za sedem dobrih namenov

Ob koncu dobrodelne, dvomesečne akcije 7 dobrih, v kateri smo združili znanje in srčnost, smo na sklepnem dogodku predstavili rezultate uspešnega projekta in nagradili sodelujoče. Ponovno smo dokazali, da znamo biti za prave namene resnično povezani ter da vrednote, o katerih vedno znova pišemo, tudi zares živimo. Zastavljenih ciljev nismo samo dosegli, ampak tudi presegli.

 

Akcijo smo zasnovali skupaj s partnerji, Zavarovalnico Triglav, društvom Enostavno pomagam in agencijo Poslovni mediji. Naša največja motivacija je bil Alex, deček s cerebralno paralizo. Zgodba o družini, v kateri se kar dva od treh otrok soočata s cerebralno paralizo, se nas je resnično dotaknila. Na pobudo humanitarnega društva mladih Celjanov »Enostavno pomagam«, njihovega predsednika Milana Ninića in mnogih drugih, smo za Alexa in celotno družino odprli hranilnik, v katerega smo dva meseca dodajali prispevke v Triglav Svetovanju - od skrbnikov v klicnem studiu in svetovalcev na terenu.

Podpora Alexu in slovenskemu športu

Dva meseca nas je družilo 7 dobrih namenov - od kvalitetnega finančnega svetovanja, ki smo ga nudili našim zavarovancem, do donacije za Alexa in nagradnega žrebanja, v katerega so bile vključene vse naše stranke, ki so se odzvale na akcijo. Obdarovali smo vse, ki so se odločili za termin z našimi svetovalci, izžrebanci z največ sreče pa so dobili še posebej privlačna darila. Z nakupom daril, ki smo jih prispevali v nagradni fond, pa smo hkrati finančno podprli tudi naše smučarske skakalce.

 

Posebej se je tokrat sreča nasmehnila šestnajstim izžrebanim nagrajencem, tudi Barbari Pikunič, ki je prejela telefonski aparat iPhone Apple 7. Barbara akcije, kakršna je 7 dobrih, podpira, hkrati pa opozarja, da je pomoči potrebnih še veliko slovenskih otrok. Zimske bunde nordijske reprezentance, kape slovenske skakalne reprezentance in obeska za zadrgo SloSki se je posebej razveseli Martin Šuštar iz Kisovca. »Odlična akcija,« poudarja in se nostalgično spominja podobnih akcij iz preteklosti, posebej oddaje Podarim dobim, na kateri je nekoč rasel (tudi) slovenski šport.

 

Na podelitvi smo nagrade razdelili tudi najboljšim svetovalcem na terenu in skrbnikom v klicnem centru.

Alex – življenjski učitelj in junak

Veliko bogatejši smo takrat, ko dajemo, in za malega Alexa smo zbrali 2.500 evrov. S prejetim sta starša, mama Klara in oče David, izredno zadovoljna in hvaležna vsem sodelujočim. »Ne gre samo za prejeti znesek, veliko šteje že občutek, da v tej stiski nisva sama. Polepšali ste nam praznike in poskrbeli za dober uvod v leto, ki je pred nami,« je povedal David. Zbrana sredstva bosta namenila za razvoj Alexove komunikacije, za samoplačniške ure logopeda in za naprave, komunikatorje, s katerimi lahko otrok komunicira z očmi. »Bistveno je, da iz teh terapij izvlečemo kar največ, da z Alexom vzpostavimo komunikacijo. Tako bi se zanj odprle nove možnosti,« je poudaril oče. Alexova mati je dodala, da je »Alex pravi borec, največji življenjski učitelj in junak.« »Z njim vidim srečo v malih stvareh. Zavedati se moramo pravih vrednot in pravih, srčnih stvari,« pravi in zaključuje, da je zdravje resnično naše največje bogastvo.

Motivacija za naprej

Na sklepnem dogodku je vse prisotne in sodelujoče nagovoril ter pohvalil tudi direktor družbe Triglav Svetovanje, Edvard Kranjčič. »Dobrodelni smo že vrsto let. Letos sicer na malce drugačen način, bolj akcijsko usmerjeno. V akcijo smo vključili praktično vsakega sodelavca. Alexova iskrica v očeh pravi, da smo na pravi v poti, kar je motivacija za vnaprej. Veliko smo se naučili iz te akcije, vsi smo delovali z dobrim namenom,« je povedal in dodal, da bo tako tudi v prihodnje.